Activiteiten in de buurt


Emmen is een stad met 107.792 inwoners, wat maakt dat het de op twee na grootste gemeente van Noord-Nederland is. Er valt dus genoeg te beleven. Hieronder volgt een kleine opsomming van bezienswaardigheden.

  1. Aliens spotten

De meest populaire attractie van Emmen is natuurlijk met stipt het aliens spotten, of beter gezegd, het ufo`s spotten. En waar kan dat beter dan in ons Visitons B&B? Nergens, wij zitten namelijk op de locatie waar de ufo voor het eerst gespot werd.

  1. Veenpark Openluchtmuseum

Dit museum is opgezet in het jaar 1966, toen ter ere van het honderdjarige bestaan van de veenkolonie Barger-Compascum een openluchtentoonstelling werd gehouden. Er was zoveel animo voor dat het werd omgetoverd in een museum dat tot op de dag van vandaag nog erg succesvol is.

  1. Hunebedden

Hunebedden zijn niet veel meer dan prehistorische grafkamers gemaakt van draagstenen die worden bedekt met platte dekstenen. In verschillende plaatsen in Europa zijn er nog hunebedden in tact, waaronder in Frankrijk, België, Duitsland, Denemarken, Zweden, Ierland, het VK, Portugal, Spanje, Italië en natuurlijk in Nederland en dan met name in Emmen.

  1. Openluchtmuseum Ellert en Brammert

Dit is een museum over de legende van de twee reuzen Ellert en Brammert. In andere landen zijn deze reuzen ook bekend, maar dan onder andere namen. Één van de oudste verhalen die de ronde doet over de twee reuzen gaat over dat de twee moordenaars zijn en één van hen een vrouw verkracht heeft die zwanger is geworden.

  1. Klooster Ter Apel

Dit is een voormalig klooster uit de 15e eeuw. Nu is het gebouw opgesplitst in twee delen; het conventgebouw en de voormalige lekenkerk. In het eerste deel zijn onder andere een museum en twee galerieën gevestigd, in het tweede deel vindt een hervormde kerk nu haar huis. De Boschkerk, zoals deze genoemd wordt, bevindt zich in de zuidvleugel van het voormalige klooster.

  1. Industrieel Smalspoormuseum

Dit museum is opgericht in 1984 en beslaat een terrein van 6 hectare. De collectie van het museum bestaat uit veldspoorlocomotieven, wagens, werktuigen, foto’s en veel ander relevant materiaal. Er worden ook rondritten verzorgd op een smalspoorlijn. De wijdte van het spoor is 900mm.

  1. Kabouterland

Dit is een park waar jong en oud zich kunnen vermaken. Er zijn kabouters, trollen en een schat aan speeltuinen, zowel binnen als buiten. Behalve speeltuinen zijn er buiten ook een hoop echte dieren waaronder kangoeroes en wasberen om je mee te vermaken. Kinderen kunnen, als ze heel stil zijn, in de ondergrondse gangen van het gigantische konijnenhol het leven van de kabouters en de dieren waarmee ze bevriend zijn in de gaten houden.

  1. Zoo Bizar

Dit is een miniatuur dierentuintje dat gehuisvest is in een oude boerderij. Het is de kleinste dierentuin van Nederland en wellicht zelfs van heel Europa. Je kunt er een verscheidenheid aan diersoorten op een originele manier bewonderen. De kleine opzet zorgt voor een huiselijke sfeer waardoor je veel dichter bij de dieren kunt komen dan ergens anders. Bovendien is er altijd iemand aanwezig die je meer kan vertellen over de dieren die er wonen.